Sagt om Fåglarnas Malmö




- ”En ambitiös bok med växlande snävt lokalt och mer allmänt om stadens natur, dess fåglar och naturintresserade människor”. Bibliotekstjänst, Eva Wahlström, Häftepos 11116348.


-”Jag gillar approachen du tagit att presentera de fåglar vi stadsbor kan se till vardags”. Peter, Lund


-”Även om jag kan kalla mig för både fågelskådare och Malmöbo lärde jag mig en del om både fåglarna och staden.En bok jag kommer att återvända till”. Jonas, Limhamn.


-”Underbara bilder, utmärkta texter, förnämlig layout och upplägg”. Lennart, Lund.


- ”Tack vare din bok vet jag nu var det är för fåglar som flyger omkring på kvällarna och nätter och låter (strandskatan)”. Patrick, Bunkeflostrand.


  1. -Fåglarnas Malmö väcker nyfikenhet och plockar fram de dolda sidorna av en stad som ibland kan kännas ganska jämngrå. Ett rikt bildmaterial ger dessutom god skjuts åt berättelsen”. Karsten Bringmark, Skånska Dagbladet


  1. -Boken erbjuder den måttligt fågelkunniga, men nyfikna, stadsbon en handfast och lättanvänd guidebok till en okänd sida av staden.De vanligaste fågelarterna presenteras i ord och vackra fotografier tillsammans med förslag på promenader av olika svårighetsgrad.” Eskil Quiding, Sydsvenska Dagbladet

KÖP

Fåglarnas Malmö!

190 kr inkl. inrikes frakt


Maila namn och adress till hit

Boken skickas ut inom 24 timmar.

Lengertz litteraturpris 2012

tilldelas författaren och ornitologen Erik Hirschfeld, vars bok ”Fåglarnas Malmö” fångar läsarens nyfikenhet med sina fågelbeskrivningar, förklaringar till varför fåglarna gör som de gör samt lockande fågelpromenadsförslag. Det är en fröjd att läsa innehållsförteckningens romantiska rubriker, som tex ”Mystiska ljud i vassen”, ”Kutter på perrongen”. Det poetiska anslaget fångar och inspirerar läsaren till ornitologiska utflykter i, som E Hirschfeld säger, Sveriges bästa fågelstad. Idén att skildra en stad genom att vandra i fåglarnas kvarter och följa spåren av den alltid närvarande naturen är spännande och ger även vid handen en närmare kontakt med den hembygd man kanske inte tänker på att man lever i. Att stanna upp, kanske lyfta blicken, eller nyfiket se in i ett snår, och notera en värld av liv i en omgivning av arkitektoniska kompositioner vidgar vyerna. Att man sedan kan ladda ner promenadförslagen i sin telefon är ytterligare en fördel.

Copyright Erik Hirschfeld 2013